Una de les receptes que he cuinat amb els rossinyols que varem agafar dies enrera. En aquest cas un clàssic que resulta simple però meravellós, menjar-los saltejats amb all i julivert i acompanyats d’unes bones botifarres, en aquest cas són de la
carnisseria Gironell així que són… boníssimes!
La novetat es que les botifarres les he cuit en unes bosses que em va proporcionar en Joan Gironell, les fabrica l’empresa que li suministra les bosses d’envasat, les làmines de plàstic per separar els llescats i aquestes coses, ja us vaig dir que tenen molt en compte tot el tema d’embalatge i transport fins a casa per evitar al màxim la proliferació de bacteris i garantitzar la frescura del producte, un tema al que per desconeixement no prestem atenció i que hauriem de tenir en compte, per la nostra salut i la dels nostres.
Us haig de dir que el resultat rostint amb aquestes bosses és magnífic! Em pensava que el producte quedaría com cuit, reblanit, però no es així en absolut, queda daurat i cruixent per fora i melòs i confitat per dintre, talment com si ho haguessim fet amb una rostidora i utilitzant oli, que no porta en absolut, i al cuinar-se quasi al buit els aromes queden concentrats i no perd cap de les seves propietats, una meravella! Jo vaig posar un raig de vi blanc que va fer una salseta en emulsionarse amb els sucs de la mateixa botifarra i que estava tremendament bo!
Aquestes bosses encara no es comercialitzen no se si en altres tipus de boses per cuinar el resultat serà el mateix, però jo ja estic desitjant fer proves amb altres aliments!
Una de las recetas que he cocinado con los rebozuelos que cogimos días atrás. En este caso un clásico que resulta simple pero maravilloso, comerlos salteados con ajo y perejil y acompañados de unas buenas butifarras, en este caso son de la carnicería Gironell así que son … buenísimas!
La novedad es que las butifarras las he asado en unas bolsas que me proporcionó Joan Gironell, las fabrica la empresa que le suministra las bolsas de envasado, las láminas de plástico para separar los loncheados y esas cosas, ya os dije que tienen muy en cuenta todo el tema de embalaje y transporte hasta tu casa para evitar al máximo la proliferación de bacterias y garantizar la frescura del producto, un tema al que por desconocimiento no prestamos atención y que deberíamos tener en cuenta, por nuestra salud y la de los nuestros.
Os tengo que decir que el resultado asando con estas bolsas es magnífico. Pensaba que el producto quedaría como cocido, reblandecido, pero no es así en absoluto, queda dorado y crujiente por fuera y meloso y confitado por dentro, como si lo hubiéramos hecho con un asador y utilizando aceite, que no lleva en absoluto, y al cocinarse casi al vacío los aromas quedan concentrados y no pierde ninguna de sus propiedades ¡una maravilla! Yo puse un chorro de vino blanco que hizo una salsita al emulsionarse con los jugos de la misma butifarra y que estaba tremendamente bueno!
Estas bolsas todavía no se comercializan no se si en otros tipos de bolsas para cocinar el resultado será el mismo, pero yo ya estoy deseando hacer pruebas con otros alimentos!
|
Botifarres amb rossinyols – Butifarras con rebozuelos
|
INGREDIENTS
4 botifarres, les meves de la carnisseria Gironell
500 g de rossinyols nets i trossejats
un raig de vi blanc
2 alls picats
1 manat de julivert picat
sal i pebre negre acabat de moldre
oli d’oliva verge extra
INGREDIENTES
500 gr de rebozuelos limpios y troceados
un chorro de vino blanco
2 ajos picados
1 manojo de perejil picado
sal y pimienta negra recién molida
aceite de oliva virgen extra
Aquesta ésla bossa de cocció, de veritat que m’ha encantat! El menjar queda perfecte i sense embrutar res, ni olors de cap mena!
Esta es la bolsa de cocción, de verdad que me ha encantado! La comida queda perfecta ¡y sin ensuciar nada ni olores de ningún tipo!
|
Botifarres amb rossinyols – Butifarras con rebozuelos |
RECEPTA
Preescalfem el forn a 175º, sense ventilador, sobretot cal no passar-se d’aquesta temperatura.
Posem a dintre cada bossa de cocció un parell de botifarres, un raig de vi blanc i les tanquem amb la tanca adhesiva que tenen a tal efecte. Queden quasi hermètiques, per la tanca s’escapa el vapor just per tal que no rebenti la bossa. Les coem al forn uns 30 minuts, aneu vigilant i quan us sembli que ja estan les retireu del forn.
RECETA
Precalentamos el horno a 175º, sin ventilador, sobre todo no hay que pasarse de esta temperatura.
Ponemos dentro cada bolsa de cocción un par de butifarras, un chorro de vino blanco y las cerramos con la cinta adhesiva que tienen a tal efecto. Quedan casi herméticas, por la cinta se escapa el vapor justo para que no reviente la bolsa. Las cocemos en el horno unos 30 minutos, id vigilando y cuando os parezca que ya están las retiráis del horno.
|
Botifarres amb rossinyols – Butifarras con rebozuelos |
Mentre es coeuen les botifarres escalfem oli d’oliva a una paella amb l’all picat, quan agafa una mica de temperatura afegim els rossinyols i el julivert picat i li donem unes voltes fins que perdin tota l’aigua que deixen anar, aleshores estàn al seu punt. Salpebrem i reservem.
Servim les botifarres acompanyades dels rossinyols saltats i d’una bona llesca de pa de pagès amb tomata i oli d’oliva verge extra. Un àpat simple pero que no pot ser més perfecte!
Mientras se asan las butifarras calentamos aceite de oliva en una sartén con el ajo picado, cuando coge un poco de temperatura añadimos los rebozuelos y el perejil picado y le damos unas vueltas hasta que pierdan toda el agua que sueltan, entonces están en su punto. Salpimentamos y reservamos.
Servimos las salchichas acompañadas de los rebozuelos salteados y de una buena rebanada de pan de pueblo con tomate y aceite de oliva virgen extra. Una comida simple pero que no puede ser más perfecta!